Снимка PixabayКрай на служебните обаждания след работа. Шефовете в Португалия вече

...
Снимка PixabayКрай на служебните обаждания след работа. Шефовете в Португалия вече
Коментари Харесай

Работодателите в Португалия вече не могат да звънят на служителите извън работно време

Снимка Pixabay

Край на служебните позвънявания след работа. 

Шефовете в Португалия към този момент няма да могат да управляват тези, които работят от разстояние.

Забраниха на работодателите да се обаждат на чиновниците след работа - ето къде
Парламентът на Португалия одобри закон, който не разрешава на работодателите да се обаждат или да изпращат текстови известия на чиновниците си след края на работното време, заяви Евронюз.

Съгласно новите правила, на работодателя може да бъде наложена санкция за нарушение на закона. Освен това шефовете към този момент няма да могат да управляват чиновници, които работят от разстояние. Португалските депутати обаче отхвърлиха предложение за легализиране на така наречен " право на изключване " - законното право да се изключват служебните чатове и устройства след работно време.

Освен това от бизнесите ще се изисква да покриват разноските, направени от служащите вследствие на прекосяването към отдалечена работа. Това важи за сметките за ток или интернет. Приетите промени на трудовото законодателство на републиката няма да се ползват за компании с по-малко от 10 чиновници, осведоми БГНЕС.

Португалия е първата европейска страна, която трансформира разпоредбите за отдалечена работа вследствие на пандемията от Ковид-19.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР